Пријетећи мејлови обуставили редовну наставу

У три основне школе „Дашо Павичић“, „Орјенски батаљон и „Милан Вуковић“ и у Средњој мјешовитој школи „Иван Горан Ковачи“ данас је прекинута настава због дојаве о бомбама.  У поподневној и међусмјени настава је организована онлајн. У Основној школи „Илија Кишић“ настава се одвија редовно.

Директорица Основне школе „Орјенски батаљон“ Наташа Франић казала је да су мејл пријетеће садржине добили прије 9 сати.

-Контактирали смо центар безбиједности, евакуисали прву смјену, тако да настава у првој смјени је прекинута. Настава у другој смјени ће се одвијати онлајн. Како ће сутра бити организована настава чекамо упутства Министарства просвјете, казала је Франић.

Ово је друга дојава о бомби у ОШ „Милан Вуковић“, подсјећа директорица Маре Вујиновић, која позива надлежне службе да открију починиоца и обезбиједе нормално одвијање наставе.

-Ми смо имали једну лажну дојаву о постављеној експлозивној направи у школи прије неких петнаестак дана, и имали смо је данас, међутим полиција је прегледала школу и установила да је опет дојава лажног карактера. Немам неки посебан коментар сем да се тиме омета регуларна настава и да су дјеца прешла на онлајн наставу, што свакако није добро, посебно сада када полако већ треба да граде своју трећу оцјену, тако да се надам да ће се починилац открити, да ће службе урадити посао за који су задужене и тако обезбиједити нормално функционисање уопште школства.

Директорица Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“ Љиљана Карановић казала је да од 14. фебруара имају константне дојаве.

-Ми смо убијеђени да је лажна дојава јер смо урадили све по процедури да констатујемо да је школа безбиједна. Опет смо због нове процедуре морали да урадимо ово што јесмо,  Нама ово омета процес настве и апелујем на надлежне да се ово ријеши што прије, казала је Карановић.

Директорица Основне школе „Дашо Павичић“ Босиљка Перуновић потврдила нам је да су и они добили дојаву о бомби, али није хтјела да да изјаву за РТХН.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here