Пријави се за камп о превенцији дискриминације и говора мржње

Општина Херцег Нови и ReLOaD2 програм позивају младе грађане и грађанке на „Сунчани камп толеранције“, који ће 11. и 12. маја бити организован у цетињском хотелу ,,Гранд“.

На дводневном кампу млади ће учити о борби против говора мржње, значају родне равноправности и како сами могу допринијети превенцији дискриминације на разним основама. Камп ће бити испуњен и рекреативним садржајима као што су игрице и квизови, али и разговорима са успјешним младим људима који ће подијелити лична искуства борбе са дискриминацијом. Недавно ReLOaD истраживање о потребама младих указало је на широко распрострањен проблем подјела, који води ка порасту говора мржње и нетолеранције. С тим у вези, предстојећи кампови ојачаће знања и вјештине младих грађана/ки за сузбијање штетних наратива у заједници.

Позив је отворен за младе од 18 до 30 година из Будве, Котора и Херцег Новог, општина које у ReLOaD2 програму чине кластер ,,Coastal Mates“. Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2), чији је један од циљева подстицање учешћа младих у доношењу одлука и развоју заједнице, финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са локалним самоуправама.

Превоз и смјештај на бази пуног пансиона за све учеснике/це кампа су обезбијеђени. Мјеста су ограничена, те ће првих 15 који се пријаве добити прилику да учествују. За пријаву је потребно послати: име и презиме, датум рођења, град и контакт податке на reloadgrants.me@undp.org, најкасније до 6. маја.

Посебно се охрабрују млади из мањинских заједница, млади са инвалидитетом, припадници/це ЛГБТ+ заједнице, незапослени/е, млади из руралних средина и друге рањиве групе да се пријаве.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here