При крају уређење степеништа Луке Матковића

Санација Степеништа Луке Матковића, на потезу од Улице Саве Ковачевића до Шеталишта, започета крајем јануара, је при крају, информисао је за РТХН секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић.

Пројекат који реализује херцегновска фирма Бокић, како је појаснио, обухвата неколико различитих послова.

Василије Сеферовић, секретар за комуналне дјелатности

– Ради се облагање каменом, нова атмосферска канализација, постављање комплетно нове расвјете. Вриједност тендера је око 70 хиљада еура. Надам се да ћемо за неких 10-15 дана имати завршено, односно каменом обложено степенише – наводи он.

Након санације овог у Секретаријату планирају санације још неких степеништа у граду.

– Послије сезоне урадићемо степенише поред некадашњег хотела Рудник, на којем се тренутно ради изградња потпорног зида, у плану је и степениште Михајла Мустура. Као одговорна локална самоуправа водимо рачуна о степеништима, којима дајемо стари сјај – истиче Сеферовић.

Паралелно са санацијама степеништа, у току су и радови у појединиим улицама, а у локалној управи, како је казао, задовољни су динамиком извођења радова, мада се са појединим пословима чекало.

– Општина не може да предвиди када ће се окончати тендерски поступак, када ће уговор бити потписан, да ли ће бити жалби, а имамо и проблем са изођачима радова, због недостатка радне снаге. Трудимо се свим силама да све што је предвиђено буџетом, завршимо у року – казао је Сеферовић.

Већина започетих пројеката биће готова до 15. јуна, када на снагу ступа Одлука о забрани извођења грађевинских радова, остатак ће се радити након љета. Ако тендерски поступак за избор извођача за реконструкцију улица буде завршен ускоро, поједине улице ће бити рађене током љета, уколико не ометају одвијање љетње туристичке сезоне, закључио је Сеферовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here