ПРЕЗЕНТАЦИЈА „СОВИЦЕ“ И ЗАЈЕДНИЧКИ ЧАС СА ВРШЊАЦИМА ИЗ КРАЊА

Дигитални часопис „Совице“, који су уредиле и осмислиле професорице разредне наставе Весна Васовић, Александра Самарџић и Вања Ђуровић из ОШ „Дашо Павичић“, презентован је на веома занимљив начин – кроз огледни час у којем су учествовали ученици ове и ОШ „Франце Прешерн“ из Крања. Користећи савремену технологију и платформу Тимс, ученици оба одељења, са једне и друге стране камере, уживали су у одлично осмишљеном часу и виртуелном дружењу са вршњацима у Крању.

,,Совице“ је часопис намијењен ученицима од 1. до 3. разреда, казале су професорице Васовић, Самарџић и Ђуровић.

-Идеја за часопис се јавила након одслушаног семинара као облика стручног усавршавања. Часопис је израђен у дигиталној форми која се врло лако може преточити у штампани облик, што је на огледном часу и представљено. Задаци који су се нашли у часопису изискују логичко размишљање и подстичу креативност.

Захваљујући техничким могућностима школе, помоћу платформе Теамс, настављена је међународна сарадња између ОШ ,,Дашо Павичић” и ОШ ,,Франце Прешерн” из Крања.

-Сарадња са овом школом је започета прије пар година, захваљујући директору Браниславу Кречковићу, а подржали су је наставници обје школе. Учитељица Елвира Гарибовић из ОШ ,,Франце Прешерн” је радо прихватила идеју за реализацију заједничког часа и помогла у превазилажењу језичке баријере међу ученицима. Ученици оба одјељења су активно учествовали у рјешавању разноврсних задатака из свих наставних предмета. Посебну радост им је причињавао рад на интерактивној табли, као и овакав вид комуникације и учења. Час је протекао у сјајној атмосфери која се осјетила у обје учионице, а завршен је уз обећање да ће овакав вид сарадње постати пракса, објасниле су професорице разредне наставе Весна Васовић, Александра Самарџић и Вања Ђуровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here