Пренесена средства за помоћ угроженом становништву

Након разорног земљотреса који је погодио Турску и Сирију, Црвени крст Црне Горе је 7. фебруара отворио жиро рачун за прикупљање помоћи становништву ових земаља, а активиран је и СМС број код сва три телефонска оператера преко ког грађани слањем поруке могу да донирају средства.

Из Црвеног крста Црне Горе су саопштили да је до јуче преко жиро рачуна код Хипотекарне банке прикупљено 146 586, 32 еура, уз шта је опредијелио и по 3 000 еура за Турски и Сиријски Црвени полумјесец.

Јуче је извршен пренос прве транше директно Турском Црвеном полумјесецу у износу од 76 293, 16 еура, а, како наводе, исти износ за Сиријски Црвени полумјесец ће бити уплаћен у апел Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумјесеца.
Подсјећају да су и даље отворени жиро рачун код Хипотекарне банке 520-5188-31 и СМС број 15888 код сва три оператера преко ког слањем једне поруке грађани могу донирати 1 еуро.

Позивају све грађане и привредна друштва да наставе да дају свој допринос. јер ће опоравак у овим подручјима након катастрофалног земљотреса трајати дуго и биће неопходна континуирана подршка.

Нови снажан земљотрес забиљежен је данас у 11:30 у централној Турској. Снага земљотреса била је 5,3 по Рихтеру, а епицентар је био на дубини од пет километара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here