ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „ТОМА“ У ХЕРЦЕГ НОВОМ

119

Премијера филма „Тома“ редитеља Драгана Бјелогрлића планирана је сутра, 16. септембра у Дворани Парк. Пројекције су организоване у два термина, од 18:00 и 21:30.

Филм о Томи Здравковићу биће на репертоару и у петак, суботу, понедељак и уторак, 17., 18., 20. и 21. септембра, такође у два термина.

Цијена улазнице је 4 еура, а додатне информације можете добити на број телефона 068 851 031.

Филм „Тома“ је импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, баш као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у умјетичком миљеу тадашње Југославије. Поред Томе, филм прати и животе познатих умјетника тог времена попут Зорана Радмиловића, Мике Антића, Тозовца и других.

Филм прати двије линије радње – 1991. однос Томе и доктора који започиње његово лијечење, и претварање тог познанства у пријатељство. Друга линија прати Томин живот – од дјетињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души.

Улоге су повјерене Милану Марићу, Тамари Драгичевић, Петру Бенчини, Андрији Кузмановићу, Сањи Марковић, Паулини Манов, Милану Колаку, у улози мајке – Мирјана Карановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here