ПРЕМИЈЕР КРИВОКАПИЋ ПОЖЕЛИО СРЕЋУ ЦРНОГОРСКИМ ОЛИМПИЈЦИМА

Поводом испраћаја најбољих црногорских спортиста на Олимпијске игре у Токио, предсједник Владе, проф. др Здравко Кривокапић и министар економског развоја Јаков Милатовић посјетили су данас у сједишту Црногорског олимпијског комитета у Подгорици предсједника ЦОК-а Душана Симоновића и селекторку и селектора женске рукометне и ватерполо репрезентације Црне Горе, Бојану Поповић и Владимира Гојковића.

Како је саопштено из Владе, премијер Кривокапић казао је да се осјећа изузетно почаствованим што има прилику да пожели срећу националним, спортским јунацима. Он је истакао огроман значај који физичка култура, спорт, спортисти и њихови успјеси имају за цјелокупну друштвену заједницу.

– Импресивно је да ми, будући мала земља, имамо сјајне, планетарне резултате и изузетне такмичаре у више спортова и дисциплина. Наравно, нарочито се истичу ваше екипе у ватерполу и рукомету. Остварили сте оно што се зове сан сваког спортисте и сви сада очекујемо да ћемо се радовати и након 8. августа. Пошто сте већ доказали и марљивост и храброст, надам се да вам ни среће ни успјеха неће недостајати. Желимо вам пуно среће и надам се да ћете изнова обрадовати Црну Гору – поручио је премијер Кривокапић.

Предсједник Црногорског олимпијског комитета Душан Симоновић изразио је захвалност премијеру на посјети и пажњи коју је указао олимпијцима.

– Пуно нам значи Ваша посјета. Имамо људе које треба његовати. Са нама су наше легенде Владо и Бојана. Највише захваљујући њиховом знању и прегалаштву, имамо сјајан олимпијски тим. Најбољи резултати ће сигурно доћи, ових или наредних Игара. Хвала и њима и њиховим изабраницама и изабраницима што чине за црногорски спорт – рекао је Симоновић.

Предсједник Симоновић је премијера упознао и са будућим изазовима који стоје пред ЦОК-ом и црногорским спортом, а нарочито је истакао одличну сарадњу коју Комитет остварује са Управом за спорт и младе.

Црногорски спортисти, њих 33, отпутоваће вечерас за Токио гдје их од 23. јула до 8. августа очекује наступ на Олимпијским играма. Поред мушке и женске репрезентације у ватерполу и рукомету, боје Црне Горе ће бранити и репрезентативци у индивидуалним спортовима: атлетици, пливању, џудоу, стрељаштву и једрењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here