ПРЕМИЈЕР КРИВОКАПИЋ ПОСЈЕТИО ДЈЕЧЈИ ДОМ „МЛАДОСТ“

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић поводом Међународног дана дјетета посјетио је данас Дјечји дом „Младост“ у Бијелој. Он је вријеме у Дому искористио за дружење и разговор са дјецом, којој је уручио поклоне.

Премијер Кривокапић разговарао је и са руководством Дома о изазовима и проблемима са којим се суочавају у раду. Предсједник Владе изразио је задовољство због прилике да посјети Дом и да разговара са дјецом, поручивши да је обавеза Владе и запослених у овој институцији да дјеци омогуће све оно што им је неопходно и што не могу имати у свом породичном дому.

-Хвала на свему што чините за ову дјецу. Ова установа је од почетка показала своју потребу и оправданост. Обавеза свих нас је да дјеца расту срећна, задовољна, јер једино таква дјеца су гарант добре државе, казао је премијер Кривокапић.

Премијер Кривокапић истакао је да ће Влада учинити све да ријеши проблеме које оптерећују запослене у Дому.

Из Дома су пожељели добродошлицу премијеру и изразили задовољство због његове посјете. Поручили су да су дјеца у Дому, без обзира на своје судбине и породичне приче, срећна и задовољна. Као највећи проблем истичу недостатак стручне радне снаге, као и одлив стручног кадра. Очекују од Владе да им пружи подршку, те да заједничким снагама, како су истакли, раде на рјешавању проблема и унапређењу рада Дјечјег дома, саопштено је из Владе.

ФОТО: ВЛАДА ЦГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here