Преко 14 000 потписа подршке за спас Института Игало

Кампања за спас Института Игало, која је почела 3. августа, а у оквиру које је до сада кроз теренски рад прикупљено преко 14 000 потписа, улази у завршну фазу.

По ријечима секретара УССЦГ Срђе Кековића, теренски рад  биће завршен у Херцег Новом 21. септембра, а прије тога петицију ће потписивати грађани Подгорице 18. и 19. септембра. За 26. септембар заказана је тематска конференција „Дијалогом за спас Института“.

На конференцију су позвани предсједник Владе, министри  здравља и финансија, извршни директор, предсједник Одбора директора и представници мањинских акционара у Одбору Института Игало, као и представници политичких партија које чине  нови  сазив Скупштине Црне Горе, казао је Кековић.

-Нисмо све ово вријеме вођења кампање могли да чујемо шта је визија доносиоца одлука када је у питању Институт али огромни је напредак што су  схватили да је народ проговорио. Народ је рекао, имате нешто што траје 70 година само име би на западу платили а посебно оно шта то име посједује. До 15. септембра смо замолили потврду доласка. Желимо да чујемо шта је визија будућности јер Институт мора да опстане због здравља овог народа. Уколико је не чујемо, ми ћемо је презентовати истог дана на конференцији за новинаре гдје ћемо се обратити ми из УССЦГ и колеге из Синдиката Института, казао је Кековић за РТХН.

Током теренског рада кампање прикупљено је преко 14 000 потписа, а Кековић истиче да је подршка грађана била искрена и снажна.

-То су само потписи са теренских посјета али очекујемо додатне потписе које су прикупљали наши чланови. Коначан број сакупљених потписа објавићемо 26. септембра. Мислим да смо постигли ефекат, да смо пробудили доносиоце одлука, да народ размишља исто као запослени у Институту и ми у Унији а то је да Институт мора да опстане,  да ли као стопроцентно власништво државе или двотрећинско о томе можемо да причамо, казао је Кековић и поручио да  бренд који имамо не смијемо да испустимо јер је он већ свјетско име и будућност за потомке.

Подсјећамо кампању за спас Института Игало под слоганом “ Сви засједно као један Институт је свима вриједан“ покренули су и водили УССЦГ, Синдикална организација Института уз подршку херцегновске локалне управе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here