Прекинута сједница локалног парламента

Предсједник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић, сходно члану 76 Пословника, донио је одлуку да се сједница локалног парламента прекида. Након консултација биће одређен нови термин сједнице. Одлуци је претходило процедурално реаговање одборника Демократа Николе Самарџића, који је упозорио предсједника Скупштине да је неуврштавањем два предлога предсједника Општине у днвени ред прекршио Пословник.

Фото: Сједница СО Херцег Нови, август 2022

– Прекршили сте процедуру и пословник не реагујући по члану 69 став седам, казао је одборник Самарџић.

Нако овога, предсједник Скупштине је искористио могућност из члана 76 Пословника и прекинуо сједницу Скупштине.

Фото: предсједник СО ХН Иван Отовић

– Демократски фронт и Нова српска демократија, као чиниоци власти, немају ништа против именовања Милоша Коњевића али има против начина на који ви то желите данас да одрадите. Очекивали смо данас и предсједника Општине да нам то овдје у лице каже и да чујемо образложење зашто се разрјешава Весна Самарџић и како треба да се именује Милош Коњевић. Понављам, као одборнички клуб и ја као предсједник Скупштине, немамо ништа против именовања Коњевића, али очекујемо да се поштују законске процедуре и да то буде плод заједничког политичког договора, казао је предсједник Скупштине Отовић.

Подсјећамо, сједница је каснила 45 минута на самом почетку, а потом је дата и пауза од 30 минута јер предсједник Скупштине Иван Отовић није уврстио у дневни ред два предлога предсједника Општине Херцег Нови Стевана Катића.

Детаљније прочитајте ОВДЈЕ

3 COMMENTS

  1. Ja se pitam samo jeli moguce da u nas grad nemamo 5 obrazovanih ljudi, svaka cast svima ali valjda trebalo bi kuvar da kuva, vatrogasac da gasi, hostesa da zabavlja goste, mehanicar da popravlja motore itd. Ovo nema ni u Afriku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here