Представници Владе у посјети Дому „Младост“ у Бијелој

Фото: Влада Црне Горе

Потпредсједник Владе за демографију и младе и министар спорта и младих, Драгослав Шћекић и министарка рада и социјалног старања, Наида Нишић, данас су посјетили  Дјечији дом „Младост” – Бијела.

Потпредсједнк Шћекић је изразио задовољство што је баш на овако важан дан, Свјетски дан дјетета, имао прилику да посјети ову важну установу, да се упозна са њеним радом, те и да буде у друштву најмлађих корисника установе и њених запослених.

Истакао је да је потребно показати посебну бригу за оне којима је то најнеопходније и нагласио да као друштво морамо имати посебан сензибилитет и емпатију према рањивим категоријама друштва, међу којима су, свакако, корисници Дјечијег дома „Младост” – Бијела.

Фото: Влада Црне Горе

-Данашња посјета је један од начина да укажемо гдје је пажња најпотребнија. Спреман сам да са ресорном министарком гђом Нишић, дам пуну подршку за рјешавање свих проблема са којим се Дом као институција суочава. Желим да са позиције потпредсједника Владе за демографију и младе помогнем у проналажењу модалитета у спречавању одлива кадра из ове установе, који је, како сте казали, тренутни проблем и заједно са вама помоћи да дјеца овог дома изађу на прави пут – истакао је Шћекић.

Министарка Нишић је истакла да цијени велику пожртвованост особља и велике напоре које улажу у раду са штићеницима. Дом ће у наредном периоду имати пуну подршку министарства и Владе Црне Горе. Заједничким напорима радиће се на јачању кадровских капацитета у установи, побољшању њиховог положаја како би се на што квалитетнији начин пруажле услуге штићеницима. Дјечији дом „Младост” у Бијелој планира да развије Центар за хранитељство  што је предвиђено планом трансформације, на чему се већ ради уз подршку министарства.

Директорица Дома, Марела Савић, упознала је потпредсједника Владе и министарку рада и социјалног старања са просторним и смјештајним капацитетима Дома, те истакла да су посљедњих неколико година предузети обимни радови на реновирању просторија у којима дјеца бораве. Такође је истакла да дјеца у Дому бораве у породичним групама, којих има укупно осам и да су распоређена у складу са полом и узрастом, те да је овој установи 2019. године припојена и мала групна заједница дјеце са сметњама у развоју у Бијелом Пољу.

Шћекић и Нишић су корисницима уручили пригодне поклоне уз жеље да уз игру и дружење употпуне свој боравак у Дому.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here