Представници њемачке туристичке индустрије и медија истражују љепоте Црне Горе 

Национална туристичка организација Црне Горе (НТО ЦГ) је домаћин DRV fvw Destination Форум-а, у оквиру којег у Црној Гори борави 60 представника кључних доносиоца одлука њемачке туристичке индустрије укључујући туроператоре и туристичке агенције.

Овај догађај, организован у сарадњи са Њемачким туристичким удружењем (DRV) и Fvw – водећим пословним магазином у Њемачкој за индустрију путовања и туризма, представља прилику да се прикажу јединствене атракције, искуства и новитети у понуди Црне Горе као туристичке дестинације.

Већ првог дана НТО ЦГ је организовала свечани дочек за учеснике овог догађаја, током којег су уживали на Цитадели уз традиционалне специјалитете и музику. Отправник послова Амбасаде Њемачке у Црној Гори, Ралф Ројш је истакао важност организације овог догађаја за унапређење туристичких веза Црне Горе и Њемачке.

Према ријечима предсједника Извршног одбора НТО ЦГ, Мишка Рађеновића, овај догађај пружа јединствену прилику за директан доживљај природних љепота, културног богатства и аутентичне понуде које наша земља нуди.

-Вјерујемо да су сви учесници чули по нешто о Црној Гори јер су данас посредством дигиталне технологије дестинације много опипљивије и доступније. Ако нису већ физички били, сигурно су тако пробали да открију неке занимљивости о дестинацији. Током пет дана њихове посјете имаће прилику да обиђу све дјелове земље – приморје, централни дио и сјевер, те пробају разноврсне црногорске специјалитете, поручио је Рађеновић.

За учеснике Форума пажљиво су осмишљене различите туре, током којих ће имати прилику да се упознају са туристичком понудом у свим регионима Црне Горе.

Путовање обухвата обилазак Бара са кањоном Рикавац, старим градом и дегустацијом маслиновог уља, Улциња са обиласком маслињака у ували Валданос, старог града и фламинго туре у Солани, будванске ривијере, као и туру бродом кроз Бококоторски залив, истражујући Тиват, Котор, Пераст, Госпу од Шкрпјела, Луштицу и Херцег Нови. Током последња два дана ће истраживати сјевер Црне Горе, укључујући Жабљак, Колашин, Рожаје, Пљевља, као и националне паркове, кроз различите активности попут рафтинга, јахања, посјете традиционалним селима и дегустације локалних специјалитета.

Након обиласка дестинације, НТО ЦГ ће у Подгорици организовати панел дискусије и пословну радионицу у циљу размјене искустава у области туризма и умрежавања њемачких туроператора и медија са туристичком привредом Црне Горе.

DRV fvw Destination Форум, са преко 3.000 чланова и преко 120.000 читалацаа, не само да пружа платформу за размјену идеја и умрежавање с кључним актерима у туристичкој индустрији, већ ствара прилику за промоцију Црне Горе као цјелогодишње туристичке дестинације на њемачком тржишту.

Организацију тура  подржала је и ТО Херцег Нови.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here