Представљене екипе филмова „Послије зиме“ и „Стриц“

Eкипа Филм „Послије зиме“, редитеља Ивана Бакрача и „Стриц“ редитења Давида ЈКапаца и Андрије Мардешића престваила се данас на конференцији за медије.

Редитељ Иван Бакрач казао је да је филм сниман на различитим локацијама, у различитим годишњим добима и захвалио се продукцији јер му је дала одријешене руке, јер процес снимања није био нимало лак.

Продуцент Иван Ђуровић казао је да је Иван супер примјер младог редитеља који је дебитант и треба да се бори за своје мјесто у филму.
-Иван ауторитет гради знањем. Он је један благи карактер и кад он дође на сет цијела екипа зна шта треба да ради. Све што је била његова обавеза он је завршавао, послије је завршио и пар мојих обавеза и ту му баш хвала.

Маја Шуша у филму глуми Буби која одраста, сања да оде у Париз и проведе свој живот, али на крају сазнајемо да ради у Никшићу у школи.

-Кад је Иван додао тај Никшић, пошто није био у почетку у сценарију, ја сам мислила ово је очај. Али ево како сам и ја одрасла није ми уопште трагичан тај Никшић, чак ми се чини да та идеја да ради са дјецом и потреба да то што воли пренесе на младе ми се чини да има смисла. То није коначно и то је нека фаза у којој је добро вратити се кући и понеговати се од стране родитеља, казала је Шуша.

Ивона Кустудић осврнула се на рад са Аном Вучковић и снимању у Котору.

-Сам амбијент Котора нам је допринијео осјећају младости и безбрижности. Овдје сам одрасла и то ме пребацило одмах у то доба првих излажења, дружења, најбољих пријатеља из дјетињства. Ана и ја смо се пазиле на сету и стално мјењамо улоге и било је дивно.

У филму су рекације изазвале однос глумаца Момчила Оташевића са оцем. Током филма нису се видјели и говорили, помиље се рат и сазнало се како та генерација размишља.

-Баш та реплика коју је Иван написао кад Петар пита мене „Што би ми радили кад би почео рат“, одговор је „Емигрирали би, је ли доста“. То је наш став и мислим да смо га пробали пренијети и на филм, казао је Оташевић.

На конференцији за новинаре представила се и екипа филма Стриц, а говорио је и Иван Бакрач који је коселектор Мреже фестивала Јадранске регије и Кино Европа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here