Представљање нове књиге Мила Перишића у сриједу у Дворани Парк

Промоција књиге „Затварам бутигу“ херцегновског аутора Мила Перишића биће уприличена у сриједу, 20. децембра у фoајеу Дворане Парк у 17 сати.

Симболични наслов, како је за РТХН казао Мило Перишић, заправо је метафора за последњу књигу.

Мило Перишић

– То је доста напоран и тежак посао, али моја пријатељица Витка Вујновић каже да има кључ, па кад ја затворим, она ће отворити бутигу, и да ћу, кад је отворена, морати нешто и да запишем, што није искључено. Сад сам у дилеми, шта ће ту да побиједи, показаће вријеме. Ово говоримо зато што волим писање, али једино што сам у годинама, па се бојим одговорности. Ипак бих хтио да, када је до сада било како треба, ако би наставио са писањем, да буде у том квалитету – наводи он.

Све књиге Мила Перишића као и све промоције онога што је писао обојене су музиком, тако ће бити и овога пута.

– Пошто сам се 60 година бавио музиком, имам пријатеље из Музичке школе, који ће наступити. Позната пјевачица Јована Ражнатовић, дивна, лијепа, изванредна и двије сестре близнакиње на виолинама. Одлучио сам и овај пут да покушам још један пут да нешто отпјевам, тако да ће бити пар пјесама које ће асоцирати на моје вријеме и показати и ову страну која је одавно отишла, односно духовност коју је то вријеме носило – казао је он.

У музичком дијелу програма наступиће виолинисткиње Анита и Јелена Поповић и вокална солисткиња Јована Ражнатовић.

Са аутором ће разговарати Витка Вујновић, па ће тако бити обиљежена сарадња која траје од прве Перишићеве књиге „ Херцег Нови ноћу- музички живот града 1950-2000“.

У десетој књизи Перишић читаоца сусреће, између осталих, са Симом Матавуљем и Марком Царом, али и Жозе Сарамагом, пише о Петру Палавршићу и Слободанки Боби Клисура, о Милану Миџору, породици Дунђеровић из Зеленике и Доклестићима из Игала, пише како је насловљена и једна прича о „лијепим вриједним и успјешним“ у његовом Новом.

Пријатељи књиге су: Општина Херцег Нови, градска Туристичка организација, Биро конто, Агенција за изградњу и развој, Водовод Херцег Нови, ПЗУ Стојовћ, Апартмани Кукољац и Румица Топић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here