Представа „Петријин венац“ у Дворани „Парк“

Представа „Петријин венац“, према истоименом роману књижевника Драгослава Михаиловића, биће изведена у Дворани “Парк” 23. новембра у 20 часова. Представу у продукцији Театра на брду режирала је Јана Маричић.

Публика ће имати прилику да ужива у изведби прослављене глумице Мирјане Карановић, коју смо осамдесетих година имали прилике да гледамо у истоименом филму Срђана Карановића. Прича прати лик Петрије Ђорђевић која говори о свом животу испуњеном страдањима, губицима и растанцима, изазивајући снажне емоције код публике, јер је драма све интензивнија како одмиче. Њен животни пут трпљења, самоће, разочарања, надања и љубави прераста у симбол људске и женске побједе.

Маестралној Мирјани Карановић припала је специјална награда са Фестивала малих позоришних форми у Зајечару, за изузетан допринос глумачкој умјетности у овој представи. Поред бројних освојених награда, једна од значајнијих је овогодишња награда од Удружења филмских глумаца Србије за животно дјело која носи име прослављеног глумца “Павле Вуисић”, за изузетан допринос умјетности глуме на филму и њему сличним медијима.

Улазнице по цијени од 10 еура су у продаји на благајни Дворане “Парк” од 9 до 20 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here