Представа “Игра с митом” вечерас у Дворани „Парк“

У пратећем програму 29. ХАПС-а, поводом Свјетског дана игре, вечерас је на репертоару плесна представа “Игра с митом” Ансамбла слободног плеса Либерданце из Загреба и Института за уметничку игру из Београда. Представа није препоручена за гледаоце млађе од 18 година.

Институт за уметничку игру из Београда прва је институција те врсте у региону која  пружа школовање у области високо професионалне умјетничке игре. Либерданце је умјетничка организација из Загреба која се бави едукацијом, продукцијом и постпродукцијом на подручју савременог  плеса и позоришта. У њиховој креативној сарадњи настала је  “Игра с митом”

Надахнути кореограф Александар Илић са пет играчица: Катарином Бућић, Мионом Петровић, Наталијом Трифуновић, Катарином Илијашевић и Јованом Грујић иронично се поиграва кроз игру и покрет с митом. Идеја за представу настала је по мотивима књиге „Јосип и његова браћа” немачког нобеловца Томаса Мана, као једним од најважнијих дела која говоре о емиграцији у доба највеће светске кризе.

-У времену када поново живимо у изазовима насталим са глобалном пандемијом, у плесној адаптацији кореограф Илић библијску причу поставља у реалност, користећи савремена средства митологије, психологије, филозофије, археологије, религије И филологије, објаснио је Александар Илић.

Сврставајући ову представу у пратећи  програм ХАПС-а позориште и музика желимо да новској публици представимо Наталију Трифуновић, која је у нашем граду стасавала на плесној сцени, као формираног плесача након што је завршила школовање  успјешно закорачила у професионалне воде. Са истом мотивацијом гостовање је подржао Секретаријат за културу и образовање општине Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here