ПРЕДШКОЛЦИ У ПОСЈЕТИ ПВК ЈАДРАНУ

Малишани из вртића „Наша радост“ протеклих дана посјећивали су просторије ПВК Јадран. Предшколци са Игала, Топле, Савине, Зеленике и Бијеле упознали су се са богатом историјом и традицијом клуба, начином тренирања на базену, радом базена, као и школом пливања и ватерпола.

Како је саопштено из клуба, дјеца су посјетила базен, који је још увијек под балоном, што им је причињавало посебно задовољство и изненађење, као и трофејну салу гдје се налази око 500 трофеја и плакета које су генерације Јадранаша освајале, а гдје су тренери и управа свакој групи одржали предавање.

Предшколски узраст је идеално вријеме за почетак бављења омиљеним спортом. Да би се стигло до нивоа врхунског пливача или ватерполисте, потребно је много рада. Из школе пилвања полази сваки врхунски пливач или ватепролиста.

Јадранова школа пливања састоји се из три дијела. У првом се учи правилан положај тијела у води и дисање. Затим се уче технике пливања, а у последњој дијелу се сврставају пливачи који знају све четири технике. Из тог трећег дијела, према преференцијама и склоностима, дјеца се распоређују у пливачке или ватерполо секције, објашњавају из клуба.

У склопу посјете предшколаца, за њих је обезбијеђен посебан програм уписа, који подразумјева мјесец бесплатног тренирања за све који се упишу до 1. јуна. 

Заинтересовани родитељи више информација могу добити код тренерице школе пливања Жељке Ивичевић на телефон 069/431-861.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here