Предсједник Општине Стеван Катић остаје на позицији до краја мандата

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

Коалиција „Храбро се броји“ састављена од политичких странака Демократе и УРА, на чијој се листи кандидата за посланике у Скупштини Црне Горе предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, високо котира, имаће у Парламенту 11 представника.

Катић, међутим, неће бити представник народа у Скупштини, већ ће остати на актуелној функцији првог човјека града до истека мандата.

На већини изборних листа били су предсједници општина, што је пракса, како објашњава Катић, уведена у претходних пар година.

– Имамо рок од мјесец након конституисања Парламента, да се одлучимо да ли ћемо наставити са позиција предсједника општина. У мом случају, ја хоћу, јер желим да завршим мандат који сам започео. Након тог рока, односно након избора Владе, јер очекујем да у Парламенту гласам за избор нове Владе и да се кроз извршну власт што више људи из Херцег Новог позиционира на државном нивоу – наводи он.

Катић наводи да су потребни људи из Херцег Новог који ће учешћем у извршној власти допринијети развоју града, као што је Боро Лучић са некадашње позиције директора Управе јавних радова обезбједио десетине милиона еура за развојне пројекте.

– Важније ми је у овом тренутку да Херцег Нови у новој Влади, државним органима и на извршним позицијама има што више људи. Једино на тај начин могу донијети оно што је граду потребно, а то су нови пројекти, нове вриједности и рјешавање проблема у што скоријем року – истиче Катић.

Како објашњава, у вријеме Владе ДПС-а било је значајно имати представнике у Скупштини, јер је то био једини начин да се чује глас опозиције. У времену демократске Владе најважније је искористити политички утицај за развој Херцег Новог.

Претходни избори, како је казао, били су празник демократије, а значајно мања излазност последица је увјерења бирача у Црној Гори да су 2. априла, избором Јакова Милатовића за предсједника, ставили тачку на власт вишедеценијског режима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here