ПРЕДСЈЕДНИК ЂУКАНОВИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ОПШТИНЕ ХЕРЦЕГ НОВИ

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је честитку поводом 28. октобра – Дана oпштине Херцег Нови, предсједнику Стевану Катићу, предсједнику Скупштине општине Ивану Отовићу, одборницима, свим грађанима Херцег Новог и учесницима свечане сједнице, уз најбоље жеље за даљи успјешан рад.

– Развој и инвестиције су најпаметнији и најефикаснији пут превазилажења сваке кризе, гаранција остварења вишег друштвеног стандарда и квалитета живота грађана. Искуство Херцег Новог је очигледна потврда тога. Реализацијом пројекта Порто Нови, Херцег Нови је постао дестинација високог туризма, препознат на туристичко-наутичкој мапи Медитерана, Европе и свијета. Пројекти попут овог гарантују нова запошљавања на квалитетнијим радним мјестима и подижу стандард у пословању што наше привредне субјекте чини конкурентнијим на глобалном туристичком тржишту, навeдено је у честитки.

Држава и локална управа зато данас имају посебну одговорност да наставе да унапређују амбијент за нове развојне искораке, прије свега кроз даљу реализацију крупних инвестиционих пројеката у области инфраструктуре и туризма, производњи здраве хране и енергије из обновљивих извора, што ће додатно оснажити позицију наше државе као доступне и сигурне инвестиционе дестинације.

– Увјерен сам да остварени резултати представљају подстицај за даљи стабилан и динамичан развој Херцег Новог на темељима традиционалне медитеранске културне матрице по којој је препознат у својој дугој историји као неодвојиви дио европске цивилизацијске баштине, поручено је у честитки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here