Предлог Градске библиотекe ХН номинован за књижевну награду Даблина

ЈУ Градска библиотека и читаоница Херцег Нови је номинована од стране Градског вијећа Даблина да пошаље свој предлог за Међународну даблинску књижевну награду (Dublin Literary Award), која се 29-ти пут додјељује за роман написан на енглеском језику, или роман преведен на енглески језик. Циљ оснивача награде је да „промовише изврсност у свјетској литератури“, да се из године у годину повећава број свјетских библиотека које шаљу своје предлоге, омогућавајући тако књижевној публици широм свијета да упозна књижевно стваралаштво све већег броја држава учесница, преноси ЈУ Градска библиотека и читаоница Херцег Нови на свом фб профилу.

-Са задовољством смо примили вијест „да је наш предлог, роман „Изложба“ ( “Exibition”) Миодрага Кајтеза (издавачка кућа „Агора“, 2015. године, превод на енглески језик Никола М. Кајтез) задовољио услове за номинацију за награду Dublin Literary Award, и уврштен у шири списак кандидованих романа који се може наћи на страници  dublinliteraryaward.ie и у штампаној брошури коју издаје Оснивач награде.

Краћи списак од десет кандидованих романа биће објављен 26. марта 2024. године, а добитник награде биће проглашен 23. маја 2024. године.

Нашем кандидату желимо што бољи пласман у трци за ову престижну књижевну награду, а сами не можемо сакрити понос што се име наше библиотеке и нашег града нашло на оваквој престижној културној манифестацији, и што смо јој могли дати свој допринос“,  наведно је из Градске библотеке и читаонице Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here