Предлог цјеновника трајектног превоза упућен Влади на сагласност

Управни одбор Јавног предузећа за управљање Морским добром усвојио је предлог цјеновника за трајектну линију Каменари Лепетани и он је достављен Влади на усвајање. Како најављују из овог предузећа у плану је потписивање посебних споразума са општинама Херцег Нови и Тиват, а бесплатан превоз ће поред пјешака имати и бициклисти, возила хитне помоћи, ватрогасна кола и друга возила од јавног интереса.

Према ријечима Бојане Тешевић из ПР службе Јавног предузећа Морко добро цијене трајектног превоза на линији Каменари Лепетане биће познат након што Влада усвоји предлог цјеновника који је доставило Морско добро.

-За сада можемо рећи да је предлог цјеновника усвојен на претходној сједници Управног одбора ЈП Морско добро. Приликом формирања цијена конслутовали смо локалне самоуправе из Тивта и Херцег Новог и дефинитивно када будемо имали званично услове од Владе Црне Горе благовремено ћемо обавијестити јавност, казала је Тешановић.

Оно што је, наводи Тешевић, између осталог у плану је да цјеновник буде подјељен на сезонски и вансезонски.

-И дефинитивно можемо истаћи да су новитети и претплатне мјесечне карте, у циљу да онима који су послом везани за другу страну обале плаћају нижу цијену од оне коју су до сада плаћали. Такође, поред пјешака, бесплатан превоз ће имати бициклисти, Хитна помоћ, ватрогасна возила и Управа полиције и Војске Црне Горе, истакла је Тешевић.

Канцеларије предузећа које ће управљати трајектном линијом биће у Лепетанима.

-Ради се у просторијама које уступа Општина Тиват даје на коришћење Морском добру, гдје ће се обављати административно технички послови у вези са поморким саобраћајем на линији Каменари Лепетане, казала је Тешевић

Управни одбор Морског добра донио је одлуку о предлогу о измјени Плана коришћења средстава за 2023. годину, а који је усвојен на 43. сједници Владе, крајем претходне седмице. Измјенама Плана, планирана средства увећана су са 7,8 на 18,5 милиона еура. Највећи дио ових средстава ће бити обезбијеђен од накнада за уступање на коришћење морског добра и прихода од услуга трајектне линије. Од наведених прихода, средства у износу од 8 до 10 милиона еура ће бити намијењена за набавку трајеката и комплетирање флоте.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here