ПРЕЦИЗИРАНИ ЗАХТЈЕВИ ЗАПОСЛЕНИХ У ИНСТИТУТУ ИГАЛО; СУТРА ШТРАЈK УПОЗОРЕЊА

Извршни одбор Синдикалне организације Институтa „Др Симо Милошевић“ Игало, на сједници одржаној 12.новембра донио је одлуку о ступању у штрајк упозорења сутра од 10:00 до 11:00 сати.

-Ради задовољења својих професионалних и економско-социјалних интереса, а због чињенице да запосленима нису исплаћене зараде за септембар и октобар 2021. године, те да запосленима нису уплаћивани обавезни доприноси за здравствено и пензијско осигурање и осигурање по основу незапослености, али и због чињенице да одговорне институције и органи у држави не предузимају активности на плану очувања Института, запослени у Институту „Др Симо Милошевић“ организоваће у уторак, 16. новембра једночасовни штрајк упозорења са почетком у 10:00 часова.

Штрајком упозорења запослени захтијевају:

-да најкасније до 25.11.2021. године послодавац исплати неисплаћене зараде за септембар и октобар 2021. године;
-да у најскоријем року, а најкасније до краја текућег мјесеца, Влада Црне Горе упозна запослене у Институту са краткорочним и дугорочним стратешким плановима везаним за будућност Института;
-да Влада Црне Горе преузме дуг према “Југобанци” у износу од 8 милиона еура;
-да се Општина Херцег Нови активно укључи у рјешавање нагомиланих проблема са којима се суочава Институт и сви запослени у Институту.

Уколико наведени захтјеви не буду испуњени, Синдикална организација ће донијети одлуку о радикализацији мјера на заштити својих права и интереса, односно о покретању штрајка који ће трајати до испуњења услова.
Штрајк упозорења реализоваће се једночасовним прекидом рада и окупљањем учесника штрајка на платоу испред Инститита »Др Симо Милошевић«, саопштено је из Синдикалне организације.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here