Празник мимозе промовисан на Међународном сајму туризма у Новом Саду

Промоција 54. Празника мимозе након Београда, настављена је данас у Новом Саду на Међународном сајму туризма. Сутра је планирано потписивање Меморандума о сарадњи туристичких организација Херцег Новог и Новог Сада.

Како је за РТХН казао предсједник Дирекције Празника мимозе, Милош Коњевић, на Сајму је акцентован само Празник, јер су у локалној управи одлучили да дочек Нове године обиљеже скромније, односно организују догађаје само за најмлађе.

Празник ће почети концертом Марије Шерифовић 17. фебруара, затвориће га Тони Цетински 4. марта.

Предсједник дирекције Празника мимозе, Милош Коњевић

– Други викенд Празника доноси занимљив програм, чекамо потписивање уговора. То ће бити новина и изненађење у оквиру Празника мимозе. Што се тиче осталих догађаја, очекује нас традиционална Фешта од рибе и вина, маскенбали, наше традиционалне игре пицигин, карић, бришкуле и трешета, пар представа, представе за дјецу. Мислим да ће Празник бити богат културним догађајима – казао је он.

Коњевић наводи да је Празник редукован на три викенда, али да је и даље богат разноврсним програмима, па ће сви који посјете Херцег Нови у том периоду свакако уживати.

Када је ријеч о наступу на Сајму туризма у Новом Саду, Коњевић прича да је овогодишње издање организовано много боље него ранијих година, осврнуо се и на презентацију која је одржана јуче у Београду.

– У Београду је више било фокусирано на новинаре, али је то такође лијепо организовала НТО. Београд тек слиједи. Имаћемо Дане Херцег Новог, прије Пазника мимозе позваћемо Београђане, зато смо и одлучили да почетак буде 17. Фебруара, јер 15. је Сретење и Дан државности у Србији, мислим да би могли уклопити тај викенд да дођу у Херцег Нови – сматра Коњевић.

Херцег Нови на Сајму туризма у Новом Саду наступа на два штанда, на једном је понуда Турстичке организације, други је посвећен само Празнику мимозе, прича Милош Ковачевић и додаје да је ТО ове године раније припремила програм и промотивни материал.

Милош Ковачевић, ТО Херцег Нови

– Јуче смо имали прес конференцију у Београду, која је била везана за Нову годину, наравно и посебан акценат на Празник мимозе. Сада смо на штанду у Новом Саду, затим три дана на сајму у Крагујевцу, од 24. до 26. па прес у Сарајеву, 30. Новембра. Све је усмјерено на промоцију Празника мимозе – наводи он.

Ковачевић информише да је за сутра планирано потписивање меморандума о сарадњи ТО Херцег Нови и ТО Нови Сад. Србија је једно од главних емитивних тржишта, са 40% посјета до 1. септембра, што је управо и разлог наступа на свим сајмовима у тој земљи.

Дух Херцег Новог и мимозе у Нови Сад донијели су и музичари клапе Кастел Нуово (Castel Nuovo), а публику су обрадовали старим хитом групе Перпер “Горо моја”, а највили су и нову ауторску пјесму.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here