Празник мимозе представљен у Бања Луци

Празник мимозе који ће у Херцег Новом бити одржан од 17. фебруара до 4. марта представљен је данас у Бања Луци.

Богат програм који је планиран током фебруарске манифестације представљен је на конференцији за новинаре а Бањалучанима су цвјетну фешту дочарали чланови НВО „Машкаре“, новски музичари доносећи медитеранске ноте али и букети мимозе које су дијелили пролазницима. Директорица Туристичке организације Миља Виторовић подсјетила је да је фестивал мимозе један од најстаријих фестивала на овим просторима, по чему су  Црна Гора и Херцег Нови препознати.

-Традиција дужа од педесет година нама налаже да се сваке године потрудимо и направимо што бољи и квалитетнији програм, казала је она и додала да овогодишњи Празник мимозе почиње 17.фебруара великим концертом Марије Шерифовић.

Прва субота празника резервисана је као и увијек за бербу мимозе, односно Фешту од рибе и вина, поворке  уз дефиле мажоретки и тромбоњере Градске музике, након чега ће се фешта наставити у Баошићима, када ће све присутне забављати Ивана Петерс, Неша Галија и други.

-Тог истог дана, традиционално ће се одржати маскенбал, на коме ће наступити Никола Роквић и Ади Шоше. Празник мимозе трајаће три викенда уз богат програм током радних дана. ТО ХН је ове године у сарадњи са фестивалом Егзит организовала „Winter flower“ вече, када ће наступити први пут у Црној Гори мајстор хаус музике, DJ Cleptone као и регионална звијезда Констракта, истакла је она.

У завршници Празника биће уприличен концерт Тонија Цетинског, док ће на великом традиционалном маскенбалу наступити Неда Украден.

Виторовић је казала да ТО Херцег Нови његује добре односе са Бањалуком, као и цијелом Републиком Српском, одакле у Херцег Нови долази и највећи број туриста, како у љетњој тако и у зимској туристичкој сезони.

Миља Виторовић и Јован Мићуновић

Члан ИО ТО ХН, Јован Мићуновић казао је да је забиљежено велико интересовање гостију са подручја Републике Српке.

-Ове године имамо једну специфичну ситуацију када је ријеч о попуњености хотелских капацитета. За вријеме трајања празника, гости ће бити смјештени поред Херцег Новог и у Котору, Тивту и Будви, рекао је он.

Директор ТО Републике Српске, Миодраг Лончаревић захвалио је представницима ТО Херцег Новог  на посјети, и казао да је Празник мимозе један од најљепших фестивала не само у Црној Гори, него и шире.

-Ми имамо заиста одличну сарадњу, а овакви сусрети нас још више повезују, јер се кроз њих  боље упознајемо и размјењујемо искуства, рекао је Лончаревић.

Директорица ТО Бањалуке, Бранка Бранковић подсјетила је да сарадња два града траје више од деценију, те да интезивно сарађују у размјени туриста као и многобројним промоцијама.

-Мимоза је већ долазила у Бањалуку, ово је повратак те сарадње. Ми ћемо ове године, заједно са туристичким агенцијама посјетити Херцег Нови током Празника, а надамо се да ће се наша сарадња наставити у убудуће, закључила је Бранковић.

Извор: Медиа Биро

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here