Празнична гужва на граничном прелазу Ситница

Они који су одлучили да празнични дан искористе за посјету Требињу морали су се наоружати стрпљењем. Због великих гужви на граничном прелазу Ситница јуче је дошло до стварања колона и дужег чекања. На овом граничном прелазу са Босном и Херцеговином данас је ситуација много боља.

Како је за РТХН казао замјеник командира Граничне полиције Игор Бојовић нису могли да примјењују поједностављену контролу у циљу смањења гужви.

-Лијепо вријеме, празнични дан, велики прилив путника и возила на излазу из Црне Горе пријеподне, и на улазу у послијеподневним сатима због једнодневног излета у Требиње, довели су до стварања гужви. Сходно инструкцији Управе полиције спровођена је неопходна контрола и регистровање свих путника и возила на граничним прелазима, без одступања од режима граничних провјера у случају гужви, што смо практиковали у току љетног периода.

Службеници Граничне полиције радили су пуним капацитетом, сходно ограниченим могућностима овог граничног прелаза.

-Инфраструктура граничног прелаза Ситница омогућава само рад у једној улазној и једној излазној траци, са могућношћу отварања једне додатне траке сходно потреби на улазу или излазу, што је недовољно за прелазак преко овог граничног прелаза без дужег чекања у ситуацијама као што је ова. Што се тиче службеника Граничне полиције, радили су у пуном капацитету у складу са могућностима граничног прелаза.

Јутрос нема гужви ни дужих задржавања на граничном прелазу Ситница.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here