Позоришно путовање кроз морске дубине на 54. Празнику мимозе

Представа за дјецу „20 000 миља под морем“, Градског позоришта Подгорица одиграна је синоћ у Дворани „Парк“, у оквиру Празника мимозе.

Уживајући у необичној музици, те упознајући чудесна морска створења, најмлађи су имали прилику да на интересантан начин науче више о љепотама морске дубине, те о значају њеног очувања.

Капетан Немо,којег игра Жељко Радуновић, бори се за спас свих љепота које постоје на планети Земљи. Истиче да је добро што је овај класик постављен на сцену.

– Представа је јако добра и добро је што смо успјели да све то из романа Жила Верна поставимо на сцену. Јако је битно да се потрудимо да сачувамо нашу планету,природу, море, ваздух, ријеке  да би наша покољења могла да уживају у свему томе и оставимо свијет бољи него што је данас,казао је Радуновић.

Представа је дјеци врло интересантна и необична и мало је другачијег концепта него што је уобичајно до сада рађено.

-Мало је необична и другачија јер није представа која је базирана на нешто што је атрактивно за дјецу гегови, падови, пјевање, јача музика, али је врло едукативна и гледа се са пажњом и запажају чак неке ствари које смо ми мислили да прођу и да их неће регистровати.

И глумица Уна Лучић потврђује да је дјеци јако интересантно и занимљиво баш зато што се помињу разне животиње и створења која се у мору налазе.

-Море није и неће никада бити до краја  истражено. Поготово је занимљиво малим Новљанима да науче и сазнају нешто више о мору. Кроз представу им поручујемо да чувају море , буду обазривији ,не буду халапљиви и има она изрека „море дало, море узело“  и стварно јесте тако. Причамо о томе колико је човјек лош за планету Земљу , а и море. Било је јако интересантно радити ову представу, супер смо се сви слагали и није било тешко када имате праву екипу, казала је Лучић.

У представи играју и Божидар Зубер и Дијана Драгојевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here