Позив да јавност гласа за визуелни идентитет националног бренда Црне Горе

Министарство економског развоја објавило је јавни позив за учешће у јавном гласању за визуелни идентитет националног бренда Црне Горе.

Као носилац политике националног брендирања, овај владин ресор је у обавези да дефинише визуелни идентитет националног бренда Црне Горе, у складу са Стратегијом развоја националног бренда 2022-2026, али и Законом о националном бренду.

-Имајући у виду значај самог процеса, али и важност укључивања академске заједнице, након обављених консултација са универзитетима Црне Горе, Медитеран и Доња Горица, дефинисан је модел сарадње на изради предлога рјешења визуелног идентитета националног бренда. Предметни модел је подразумјевао да студенти са сваког универзитета буду ангажовани на изради предлога рјешења визуелног идентитета националног бренда Црне Горе, под вођством професора, окупљених у менторске тимове.

Сваки универзитет је дао предлог чланова менторских тимова, а студенти су одабрани по позивном конкурсу који је окончан у августу.

-Укупно су три радна студентска и три менторска тима била у обавези да израде по један предлог рјешења визуелног идентитета националног бренда и да их доставе Министарству до 31. октобра. Предлози су представљени 10. новембра Жирију за избор побједничког рјешења визуелног идентитета националног бренда Црне Горе, а са једаним гласом у Жирију ће учествовати грађани Црне Горе.

Из Министарства економског развоја позивају јавност да гласа за предлог који сматра најадекватнијим да представља национални бренд Црне Горе. Детаљнији предлози рјешења визуелног идентитета националног бренда Црне Горе представљени на сајту Владе: www.gov.me.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here