Јесен 2023: Сервисне информације

У јужним предјелима претежно сунчано. На сјеверу промјењиво до претежно облачно, тек понегдје уз слабе падавине, првенствено слабо провијавање снијега. Вјетар мјестимично умјерен до појачан, на ударе и веома јак, сјеверних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од -2 до 15 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћа се по претежно сувим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона, а на путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. Због радобва на регионалном путу Р-13 дионица Матешево-Колашин данас се обуставља саобраћај за све врсте возила у термину од 9:00 до 16:00 сати. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 17 саобраћајних незгода у којима су четири особе задобиле лакше повреде.

ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА

Ради несметаног и безбједног уклањања старог слоја асфалта у оквиру реконструкције и асфалтирања улице Браће Гракалић, током викенда је на потезу од виле “Маргот” до болнице Мељине режим саобраћаја измјењен са двосмјерног на једносмјерни, уз наизмјенично пропуштање возила.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 17 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30, вечерњи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:40, 15:15 и у 22:05. Три лета су за Истанбул, два за Будимпешту, а остали су за: Меминген, Берлин, Гдањск, Сабиху Гокен, Келн и Бон, Краков и за Милано. Из Тивта данас пет летова, а три су за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 сати, а „Аir Serbia“ у 11:15 и у 15:20. Преостала два лета су за Истанбул, у 11:00 и у 12:50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни 55 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:20. Полазак из Бара за Београд је у 19:00 сати, локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Аутобуски саобраћај одвија се редовно. Јутрос је у наш град први стигао „Банбус“ из  Београда,а за њим ће: „Оzlem tours“ из Лесковца, „Јадран експрес“ из Београда, „Blue line“ из Новог Сада, „Ниш експрес“ из Ниша, „Божур“ из Суботице, „Југопревоз“ из Требиња, „Ленс“ из Суботице и „Ласта“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here