Пожар изнад Каменара под контролом

Вјетар отежава гашење пожара изнад Каменара, са којим се даноноћно боре херцегновски ватрогасци. Објекти тренутно нису угрожени, а и данас се надају помоћи из ваздуха.

Тренутно су на пожаришту четири возила Службе заштите и спашавања Херцег Нови и два Добровољног ватрогасног друштва из Тивта, казао нам је командир Златко Ћировић.

-Данас је четврти дан како је активан пожар на територији Каменари – Бјелске Крушевице. Ситуацију отежава неприступачност терена и веома јак вјетар који је дувао синоћ, као и јутрос, што разбуктава пожар . Ватрогасне екипе су константно на терену, гасимо свакодневно. Јутрос смо поново упутили захтјев Директорату за заштиту и спашавање да нам упути ваздухоплов који би учествовао у гашењу пожара на тој локацији.

Иако исцрпљени, припадници Службе заштите и спашавања су одлучни да од ватрене стихије заштите људе и имовину.

-За сада је, можемо рећи, пожар под контролом. Куће тренутно угрожене, нити вјерски објекти, што не значи да неће бити, јер вјетар константно мијења правац и веома је јак. Бићемо ту, даћемо све од себе. Јако смо уморни, али мотивација и воља је на завидном нивоу, тако да се надамо да ниједан објекат нити људски живот неће битиугрожен, поручио је Ћировић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here