ПОВРАТАК У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ, У ДВИЈЕ ШКОЛЕ СВИ ЂАЦИ НА НАСТАВИ

Сви ученици основних школа „Орјенски батаљон“ и „Илија Кишић“ похађаће наставу у школи у другом полугодишту, потврдиле су директорице ових установа. Још увијек нам није потврђено по којем моделу ће настава бити организована у средњој и школи на Топлој, док ће основци на Савини највјероватније наставу похађати по другом моделу.

Први модел подразумијева да сва дјеца иду у школу уз поштовање епидемиолошких мјера, што је уједно и била препорука радног тима министарства. У ОШ „Илија Кишић“ спремни су за почетак другог полугодишта, казала је директорица Снежана Мирковић.

-За овај модел одлучили смо се јер имамо просторног капацитета. Прилагодили смо распоред смјена и долазака и уз поштовање свих епидемиолошких мјера, надам се да ћемо успјешно реализовати овај модел. Са распоредом смјена и долазака за седмицу од 25. јануара, ученици ће бити обавјештени путем платформе Тимс, фејзбук странице и школског сајта. Свим ученицима и колегама желим срећан почетак другог полугодишта.

И за ученике ОШ „Орјенски батаљон“ већ је спреман распоред, казала је директорица Јармила Радовић, а и они су одабрали први модел по којем се сва дјеца враћају у клупе. Од понедељка, како је и наложено, настава ће бити онлајн, за ученике од I до V разреда, како је појаснила Радовић, у њиховој школи, преко вибер група, а за старије преко Тимс платформе. Настава ће бити организована у три смјене, од 7:30, 10:20 и 13:10.

Други модел налаже да ученици првог циклуса (ученици првог, другог и трећег разреда) обавезно присуствују настави у школи док ученици осталих разреда наизмјенично иду у школе. Овај модел ће највјероватније примјењивати у ОШ „Милан Вуковић“ али још увијек није потврђено, казао је директор Синиша Брајовић, јер чекају званично обавјештење, као и одређене смјернице и појашњења из надлежног министарства.

За ОШ „Дашо Павичић“ и СМШ „Иван Горан Ковачић“ очекујемо информације о начину организације наставе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here