Повећан промет на граничном прелазу Дебели бријег током првомајских празника

На граничним прелазима у Херцег Новом током првомајских празника регистрована је знатно већа фреквенција возила у односу на претходне дане. Највећи промет забиљежен је на Граничном прелазу Дебели бријег.

Током 1. и 2. маја на граничном прелазу Дебели бријег на улазу је евидентирано 12.087 путника што је дупло више него у истом периоду прошле године, казао је замјеник командира граничне полиције Херцег Нови Игор Бојовић.

Игор Бојовић, замјеник командира граничне полиције Херцег Нови

– На улазу је евидентирано 2. 838 возила. Колико је био појачан саобраћај потврђује и податак да је за два дана 220 аутобуса прешло гранични прелаз Дебели бријег, казао је Бојовић.

На граничном прелазу Ситница забиљежен је промет као претходне године.

-На улазу на овом граничном прелазу регистровано је 4 293 путника и 1 346 возила. Сличан промет забиљежен је и на граничном прелазу Кобила.

С обзиром на то да је регистрован велики прилив возила, сходно законској могућности, службеници граничне полиције су у одређеним временским периодима обављали поједностављену граничну контролу, како би се убрзао саобраћај и вријеме чекања смањило на мање од пола сата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here