Потрошња струје у јулу већа за 20 %

Корисници електродистрибутивног система су у јулу преузели преко 269.000 kWh електричне енергије, што је за чак 20 одсто више у односу на јун и четири одсто више у односу на исти период претходне године, саопштено је из ЦЕДИС.

Очитано је укупно 402.546 бројила, или 94 одсто од укупног броја. Екипе Сектора за одржавање су у јулу реализовале 2.029 интервенција на терену. Вриједност радова на одржавању електроенергетских објеката износила је око 279 хиљада еура. На дистрибутивну мрежу је током јула прикључено 286 нова корисника.

Претходног мјесеца су потписани и 480 хиљада еура вриједни уговори за набавку и уградњу шест трансформатора за четири трафостанице међу којима је и ТС Игало.

На нивоу секундарне мреже завршене су активности на реализацији десет пројеката, за које је планиран износ од 980 хиљада еура, од којих је компанију највише коштала реализација пројекта изградње 10kV вода „Клинци-Арза“.

Претходног мјесеца на подручју Црне Горе је уграђено 70 нових, електронских бројила. ЦЕДИС дистрибуира електричну енергију за око 427 хиљада корисника на подручју Црне Горе.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here