Потписан уговор за изградњу приступне саобраћајнице за аутобуску станицу

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић потписао је уговор са “Ентекст инжињерингом” као најповољнијим понуђачем на тендеру за изградњу приступне саобраћајнице за аутобуску станицу у Игалу. Тиме је заокружен вишемилионски пројекат који ће Херцег Новом коначно донијети бенефите на које чека годинама.

Тендером је прецизирана вриједност радова која са ПДВ-ом износи око 800 000 еура, а средства обезбијеђује Управа за капиталне пројекте по уговору који је потписала са Општином Херцег Нови за реализацију путне инфраструктуре и нискоградње. У уговору су дефинисани подуговарачи – Телемонт и Геоенгинееринг, оба из Подгорице. Извођач ће бити уведен у посао у року од 15 дана од дана пријаве грађења објекта, а потом ће имати шест мјесеци за изградњу приступне саобраћајнице.

Значај ове приступне саобраћајнице, поред њене главне функције, огледа се и у чињеници да ће бити изведени и радови на изградњи саобраћајне инфраструктуре у непосредној близини, како би мјештани околних насеља имали уређене путеве и саобраћајнице које воде до њихових домова, без стварања гужви током љетњег периода.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here