Потписан споразум о сарадњи локалне Туристичке организације и ШК Херцег Нови 1949

Пар дана пред старт такмичења у Премјер и Првој шаховској лиги Црне Горе за жене, екипе ШК Херцег Нови 1949 добиле су још једног спонзора. Ријеч је о сарадњи Туристичке организације Херцег Нови  и шаховског клуба који је технички организатор такмичења три црногорске лиге у Институту у Игалу.

Споразум о сарадњи потписали су директорица Туристичке организације Херцег Нови, Миља Виторовић и предсједник ШК Херцег Нови  1949, Стеван Лепетић.

Споразум дефинише подршку шаховском клубу, који има високе такмичарске амбиције у овој сезони, као и у наредном периоду, уз могућност организовања турнира, који би поред такмичарских успјеха, дали шансу и за бољу афирмацију спортског туризма у Херцег Новом.

– Драго ми је што је наша Туристичка организација овим споразумом наставила сарадњу са најбољим спортским колективима нашег града, што ћемо покушати да дамо подршку развоју шаха у нашој средини и на овај начин омогућити развој спортског  туризма, који је, како показују свјетски туристички трендови, врло битан за развој туристичке привреде – рекла је  Виторовић.

На постигнутом споразуму захвалио се предскједник ШК Херцег Нови, Стеван  Лепетић који је нагласио значај овог споразума у врло битном тренутку за клуб, јер у понедељак почиње турнир чији је и суорганизатор  ШК Херцег Нови.

Лепетић се захвалио и пресједнику општине Стевану Катићу, као и секретару за друштвене дјелатноси и међународну сарадњу Митру Кисјелици, који су помогли да шаховски радници Херцег Новог у наредних осам дана буду добри домаћини шахистима најбољих  црногорских клубова.

Како саопштвају из херцегновског шаховског клуба, Стеван Лепетић се захвалио и посланици у Скупштини Црне Горе, Тамари Вујовић за помоћ клубу са констатацијом да је посебно обрадовала чињеница да ће на турниру у Иституту Игало играти и женска екипа ШК Херцег Нови 1949.

Потписивању споразума присуствовао је и секретар клуба Милош Бубањ, који ће као такмичар учестовати на турниру Премјер шаховске лиге.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here