Порука са протеста Независног синдиката полиције: Удар на породицу се не прашта

Фото: Медиабиро

Независни синдикат Полиције организовао је данас протест испред зграде Министарства унутрашњих послова у Подгорици, како би указали на незаконит рад ресорног Министрства. Током протеста дошло је до вербалне препирке између окупљених чланова Независног синдиката полиције и министра Филипа Аџића.

Независни синдикат полиције протест је организовао како би нашли ријешење за бројне проблеме међу којима су: Поштовање Устава и закона Црне Горе и међународних конвенција, поштовање и достојанство полицијске униформе, већу и бољу правну заштиту службеника МУП-а, укидање незаконитих рјешења о распореду полицијских службеника, одговорност доносилаца незаконитих одлука.

Протест је организован и зато што је Независни синдикат полиције одлучио да буде луча која ће освијетлити пут црногорској полицији и спасити је од пропадања, истакао је предсједник синдиката Игор Рмандић.

Фото: Медиабиро

-Данас обиљежавамо и годину од званичне регистрације Независног синдиката полиције и то је такође један од разлога организације протеста. Дошли смо испред МУП-а зато што је то наша друга кућа. Нажалост, некима је она само пролазна станица, а не кућа. Онима који прелазе са функције на функцију и гледају како да ојаде сваку институцију коју предводеи оду у следећу, истакао је Рмандић.

Како је додао, полицијски службеници су суочени са све већим пропадањем и девастацијом службе, проузрокованим незаконитим одлукама, непотизмом, несналажењем и нестручношћу, због којих, више не могу да ћуте.

-Дугачка је листа замјерки, али ћу напоменути само неке, потпуно незаконит рад министра Аџића и његовог окружења, доношење незаконитих одлука, расписивање јавних огласа намјештених за његове партијске другове, гдје елиминише храбре, часне, дугогодишње полицајце Црне Горе, не дозвољава им да напредују, а на њихова мјеста покушава да угура своје партијске другове који немају апсолутно везе са полицијом. Премјестили сте ме из Херцег Новог у Бијело Поље, 250 километара од моје породице, ударили сте ми на породицу, а то се, министре, не прашта, испричао је Рмандић.

Уочи протеста дошло је до вербалне препирке између ресорног министара Филипа Аџића и предсједника синдиката Игора Рмандића. Аџић је негирао да је дошло до сукоба.

Фото: Медиабиро

-Није било никаквог обрачуна, иако су неки медији то већ пренијели. Навикао сам већ да Министарство унутрашњих послова трпи свакодневне нападе посебно од појединих медија. Покушаји да МУП уруши су кључни задатак једног дијела медија, као и неких других организација у Црној Гори. Оно што је истина, што бих волио да сви погледате, јесте да је неко од присутних, не знам ко, јер је било око 30 људи, поменуо “немојте сад да бјежите” и ја сам се вратио. Ништа даље од тога није било, појаснио је Аџић.

Додаје да неће бити одмазде и санкција за учеснике протеста, све док поштују закон.

-Мислим да је вријеме одмазда за нама, али свако од њих мора поштовати закон. Сви људи који буду упућивали увреде и непримјерено се понашали за полицијску униформ могу очекивати да ће сносити санкцију,рекао је Аџић.

Фото: Медиабиро

На протесту су говорили и генерални секретар УССЦГ, Срђа Кековић, предсједник Синдиката управе и правосуђа, Ненад Ракочевић, предсједник Независног синдиката полиције Македоније, Гоце Делчев, предсједник Синдиката ЗИКС-а, Милан Илибашић и судски вјештак и грађански активиста Марко Лакић. Протест је подржао Независни синдикат полиције Сјеверне Македоније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here