Порука представе „Било једном једно јаје“ – кроз другарство постижемо све

Представа за дјецу „Било једном једно јаје“, Позоришта лутака Мостар одиграна је синоћ у Дворани „Парк“ у оквиру 29. ХАПС-а. Најмлађи су имали прилику да виде како глумци кроз ликове Лисице, Вука, Зеца и Медвједа оживљавају људске карактеристике.

Како је за РТХН казао глумац Али Камер Аксој представа говори о четири шумска пријатеља који уче о свим особинама личности – храбрости, лукавству, снази, и радозналости, а најважнија порука је да кроз другарство можемо да постигенмо све.

-Кроз овај комад истражујемо читав дијапазон стања у којима се можемо наћи и заједно рјешавамо једну чудну мистерију – зашто се у шуми нашло јаје. Кроз то питање истражују шуму, једно друго и након неког времена из тог јајета излети птица, казао је Аксој.

За малишане је тешко играти, јер су, како истиче Аксој, они најозбиљнији критучари.

-Дјеца немају „длаку на језику“, ако им се нешто не свиђа они ће подићи руку и рећи искрено да им је досадно. Позориште је једно од најважнијих алата за формативни развој дјетета. Зато је битно да од најраније доби дјеца имају прилику да буду изложена позоришту и да се уче позоришној култури. То ће их на крају учинити бољим грађанима и срећним људима, истакао је Аксој.

Аутор текста је Саша Ержен, режију потписује Силван Омерзу, а оригиналну музику Васко Атанасовски. У представи још играју: Лејла Пајић, Ена Хусић и Тарик Бајрамовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here