Портонови посјетило преко 40.000 посјетилаца током Прољећне саге

Многобројни догађаји и узбудљиви програми обиљежили су прољеће у Портоновом и најавили отварање љетње сезоне. Портонови Прољећна сага, која је организована од 28. априла до 7. маја са разноврсним програмом за посјетиоце и госте свих генерација представљала је одличну увертиру за све оно што нас чека овог љета.

Портонови је током прошле седмице биљежио рекорде посјећености захваљујући догађајима који су у ризорт привукли преко 40.000 гостију како из Црне Горе, тако и региона и свијета. Посјетиоци су уживали у базару са добро познатим угоститељима, One&Only Портонови, Кантина 65, Идеа, Friends House, Теткина кућица, Maison du Monde, House of Azerbejdžan и Bel Paese и у њиховим широким асортиманима слатких и сланих производа, као што су палачинке, вафли, пице, салате, крофнице, приганице и много тога подједнако занимљивог и одраслима и дјеци.

Прољећни базар је затворен у недјељу, а поред укусних делиција посјетиоци су током претходних десет дана уживали и у концерту Јелене Розге, наступима локалних клапа и Ди Џејева, спортским догађајима за дјецу, Човјече не љути се турниру, изложби Еx-Yu аутомобила и турама до Титове виле, плесним наступима и концерту поводом Међународног дана плеса и перформансима Mirror crew екипе.

– Велико интересовање које је владало за концерт Јелене Розге која је окупила око 6.000 људи на Портонови марина тргу, прелило се и на друштвене мреже. Управо видео са њеног наступа је још један видео који је убиљежио милионски преглед – казала је директорица маркетинга и комуникација у Портоновом, Адријана Хусић.

– Сезону смо ове године почели раније са циљем да се наслонимо и на успјех не само наше Празничне сезоне, већ и Празника мимозе у организацији Општине Херцег Нови. На овај начин омогућавамо континуитет који је неопходан како бисмо привлачили госте не само у већем броју, већ и продужили трајање саме сезоне. Ово је од посебног значаја јер се Црна Гора и даље позиционира као дестинација; поред добре повезаности која је предуслов, те природних љепота које су несумњиве, садржаји које нудимо морају бити атрактивни гостима.

Управо из тога разлога, трудимо се да кроз Портонови организујемо активности које до сада нијесу или су ријетко рађене. Тако, по први пут у Црној Гори, посјетиоци Пизана галерије ће имати ексклузивну прилику да виде изложбу распродатих скупоцјених лиценцираних експоната (статуа) најпознатијих медијских франшиза по узору на чувени ComicCon – WonderCon Montenegro Sneak Preview – додала је Хусић.

Портонови календаром догађаја за 2023. потврђује да има много тога за понудити када су у питању догађаји и активности за госте свих узраста. Од концерата до изложби, тематских вечери до дана дјечјих игара.

За љубитеље морских активности, у Портоновом ће се традиционално и ове године организовати EST105 интернационална регата Бари – Херцег Нови која ће се одржати од 18. до 20. маја, као и четврта Портонови регата “Бокешка острва” од 9. до 11. јуна.

Поред морских спортских активности у Портоновом ће 3. и 4. јуна бити одржан популарни 3×3 баскет турнир, а сада већ традиционални Портонови акватлон биће одржан 10. септембра.

Сезона љетњих концерата почиње традиционално наступом Мјесне музике Ђеновићи у Портонови марини 5. јула. Локални оркестар симбол је окупљања младих музичара из Херцег Новог и оближњих градова, а изњедрио је генерације музичара, од ентузијаста до професионалаца.

ABBA, Queen и Barcelona Gypsy BalKan Orchestra су концерти о којима се ових дана прича. Након великог успјеха који су у Европи постигли извођењем највећих хитова овог легендарног бенда, Dancing Queen – ABBA Symphonic Tribute Show долази у Портонови 21. јула гдје нас чека невјероватно вече испуњено пјесмама уз које ћемо пјевати, плесати и уживати у безвременским хитовима.

На Марина тргу у Портоновом 5. августа, публика ће имати прилику да ужива у наступу QUEEN SYMPHONY SENSATION, који ће изводити култне нумере легендардног британског рок бенда.

Свјетски познати Barcelona Gipsy balKan Orchestra, који је наступао у више од 35 земаља, 12. августа ће на Портонови Марина тргу наставити да преноси посебну емоцију кроз балканску музику на њима својствен начин.

Један од догађаја који је привукао велику пажњу посјетилаца су винске вечери које се у јулу организују у Портоновом. Ове године, 29. јула, публику ће уз више од 30 излагача који ће представити своје производе уживати и у музици Јелене Томашевић. Дан касније, публика ће уз музику и стихове уживати у перформансу Ивана Босиљчића и бенда, под називом “Наше вече”.

Календар догађаја у Портоновом можете погледати на линку.

ПР текст

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here