Пораз одбојкашица „Херцег Новог“ у европском такмичењу

Одбојкашице „Херцег Новог“ поражене су од белгијског „Астерикса“ из Беверена 1:3 , у првом мечу 1/16 финала Челенџ Купа у Спортском центру Игало. По сетовима 16:25, 19:25, 25:23, 20:25.

У првом сету гошће су у више наврата имале по девет поена предности 9:18, 10:19 и 16:25. У другом сету одбојкашице Херцег Новог повеле су 5:0 , али нису успјеле да одрже предности и у 10. минуту резултат је био 11:11. Екипа „Астерикса“ је потом била стално у предности и добиле су сет 25:19.  

Трећи сет био је неизвјестан. Након резултата 17:17, домаће  одбојкашице повеле су 18:17. Водиле су и 23:22  и одличном игром добиле сет 25:23.  Четврти сет Белгинајке су добиле 25:20.   

По традицији код Херцег Новог најбољи поентер је била Тања Бока са 23  поена , Бурзановић 10, Балаи 8, Бехтерва и Чабоненко  по 4, Бобан и Лабовић по 2, Станимировић 1 поен. Код гошћи незадржива је била  Нова Маринг са 23 поена.

Тренер „Херцег Новог“ Милорад Крунић послије утакмице је рекао да екипи фали утакмица са оваквим противником.

-Осим првог сета мислим да смо одиграли пристојну партију. С друге стране је била једна стварно германски дисциплинована екипа, која је одбранила пуно наших фантастичних смечева. Ту нас је демотивисала и притискала својом одбраном. Добро је што смо се из сета у сет враћали. Фали нам оваквих утакмица. У гостима нам је била једна искусна, добра екипа која је 14 пута првак Белгије. Они имају пуно оваквих утакмица  и ово им је само једна у сезони, а нама прва. Било је пуно осцилација а оне су прејаке, јер ми у нашем првенству нисмо навикли на овај ритами игре. Путовати у Белгију а да не покушамо, нема смисла, али биће тешко. Направићемо неки план. Белгијска екипа има јако слабих тачака, али их покривају оним добрим. Морамо бити искрени да је врло тешко добити у Белгији  па још златни сет, а очекује нас у суботу и гостовање у Купу у Бару екипи „Галеба“, што је једноставно примарно за ову полусезону а у Белгији шта буде, поручио је Крунић.

Много задовољни је био тренер гостију Крис Васницки који је нагласио да је послије добре припреме и  анализе  противничке екипе  стигао и добар резултат.

– Није све готово  очекујемо реванш код нас.  „Херцег Нови“ је добра екипа. Добили смол само прву утакмицу. И због тога није још све готово, казао је тренер Белгијанки.

Реванш је 21. децембра у Беверену.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here