Пораз Игала у бокељском дербију

Фудбалери Игала поражени су 1:0 од Бокеља у последњем 9. колу првог круга  Друге фудбалске лиге. Послије пораза у Беранама са бијеле тачке прошле сриједе и јуче је херцегновски друголигаш изгубио бодове, овог пута кући, у бокељском дербију, на исти начин.

Послије изједначеног првог полувремена, уз обостране шансе ривала, у 12. минуту Аргентинац Кордоба  је уздрмао стативу гола Стефана Спасојевића. Јован Поповић је у 19. минуту одлично шутирао, а голман Александар Кулиновић брани. Голман гостију одлично је одбранио у 36. минуту шут Немање Влаховића, а два минута касније Кордоба па Лука Булатовић су у шанси али без резултата.

У наставку утакмице Игор Вукчевић је у прилици за вођство гостију али лопта је отишла поред домаћег гола. У 49. минуту Спасојевић брани шут Петовићу, а у 63. минуту стиже и тренутак одлуке. Послије контакта Стефана Дајевића у свом казненом простору са резервистом Петром Чавором, судија Никола Волђевић из Подгорице показао је на бијелу тачку, а пенал  је у погодак и велику радост  фудбалера Бокеља претворио  Јован Поповић. Два минута касније, после искључења Влаховића, Игало остаје са играчем мање и било је јасно да ће тим тренера Ивана Брновића тешко успјети да избјегне пораз.

До краја утакмице Игало има инцијативу, али нема реализатора да изједначи резулат, а о преокету резултата и побједи није могло бити ни говора

Остали резултати 9. кола:

Грбаљ – ОФК Младодт ДГ 2:3, Никшић – Беране 0:2, Зета – Отрант Олимпик 2:0,  Подгорица – Ком 0:1.

Табела:

Младост Дг 20, Бокељ 17, Беране и Ком по 14, Игало и Подгорица по 11, Зета 10, Никшић 8 и Отрант Олимпик 4 бода.

У 10. колу, 8. октобра, играју Никшић – Игало, Бокељ – Ком, Грбаљ – Беране, Зета – Младост Дг и Подгорица – Отрант Олимпик.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here