ПОПРАВЉЕНА ЈАВНА РАСВЈЕТА НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА

Радници у Сектору за одржавање јавне расвјете Комунално – стамбеног предузећа, ангажовани су на више локација на подручју Општине Херцег Нови. Екипе раде на поправци стубова јавне расвјете на шеталишту,  у граду и на подручју ривијере.

У Улици Крста Бата Вранковића испод Дворане Парк  радници сектора јавне расвјете Рајко Чепрнић и Видо Брајовић ,  уз помоћ возила пик-ап обавили су замјену сијалица и поправку стубова, који су оштећени  приликом олујног невремена. Раде у отежаним условима, с обзиром да специјално возило ауто-корпа није могло да приђе из Улице Партизански пут.

 – Коначно смо ријешили  расвјету у Улици Бата Вранковића,  крак према Дворани Парк. Улица је била у мраку, након хаварије која је настала приликом јаког југа. Био је проблем  поготово за старије људе, што је мрак и клизаво. Имали смо проблем од паркираних возила, нисмо могли корпом да приђемо, а стубови су прилично лоши и нестабилни, тако да нисмо могли  да уз њих прислонимо мердевине, да не паднемо. Снашли смо се и са пик апа ставили смо нове лампе, навео је Чепрнић.

Наставили су потом да поправљају расвјетна тијела на Савини, на шеталишту од Сплендида до хотела Перла:

– И тамо имамо да замијенимо три лампе, које су исто оштећене. Усљед јаког југа, вјероватно је искочио осигурач или је дошло до мање хаварије, тако, надам се, да  ћемо и то током дана поправити. Поправљена је расвјета од Омладинског парка , до ресторана Мимоза у Игалу. Хаварија проузрокована јаким ударима југа, објашњава Чепрнић.  

Друга екипа са ауто-корпом  поправља  расвјету на приобалном путу у Баошићу. Највеће штете су на шеталишту, када је невријеме и киша, а додатно су проблем  и таласи који пребацују преко парапета. Вода је велика и долази до кратких спојева на расвјетној мрежи.

У посљедњих неколико дана поправљена је и расвјета на шеталишту, од насеља “Kозара” према Дјечијем дому “Младост” у Бијелој.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here