Поновљен тендер за изградњу пасареле у Зеленици

У организацији Општине Херцег Нови поново je, након два безуспјешна покушаја, расписан тендер за извођача радова на изградњи надземне пасареле у Зеленици, који ће бити обављени према главном пројекту Агенције за изградњу и развој Херцег Новог, а ревидовала фирма „Диаграм“ из Подгорице.

Период подношења понуда је скраћен, јер је у претходној 2022. години поступак јавне набавке изградња надземне пасареле у Зеленици,  Херцег Нови два пута поништен, те је сад рок за подношење понуда до 06.02.2023. године, због потреба завршетка радова јавне набавке до почетка љетње туристичке сезоне. Рок за подношење понуда је довољан временски период да понуђачи уредно попуне и доставе понуду. Вриједност радова процијењена је на око 163 000 еура.

Заинтересованим понуђачима више детаља на web site Општине Херцег Нови, у дијелу Јавне набавке (Пројектна документација за тендере).

Како је за РТХН казао предсједник Мјесне заједнице Зеленика- Кути Илија Ковачевић, са нестрпљењем очекују да се реализује овај инфраструктурни пројекат који би значајно побољшао безбједност пјешака, посебно, дјеце који прелазе магистралу на потезу код тунела, гдје је велика фреквенција:

– Очекујемо да се пасарела  уради ове године. Важно је да је одређена локација. Предвиђени су обимни радови. Ријеч је о трећем тендеру, који се расписује за изградњу пасареле, не можемо да нађемо извођача радова. Надамо се да ће се наћи извођач, који ће изградити пасарелу, која је неопходна јер се ради о неуралгичној тачки везано за саобраћај, оцијенио је Ковачевић.

Стари жељезнички мост у Зеленици

Ковачевић је истакао да је неопходно је да се предузму мјере предострожности и поред ОШ Илија Кишић. Морско добро је планирало санацију Старог жељезничког моста и зидова корита Опачице, те да поред школе уради мању пасарелу, којом би безбједно пролазила дјеца.    

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here