Започета адаптација инфраструктуре у Бијелој за ОСИ популацију

Бијела

У Мјесној заједници Бијела почели су реализацију пројекта побољшања услова живота особама са инвалидитетима кроз изградњу приступних рампи на објектима и тротоарима, у плану је и постављање рампе за силазак у море. Поред тога, реализује се и неколико важних инфраструктурних пројеката.

Како је за РТХН казао предсједник МЗ Бијела Никола Самарџић, један број грађана је затражио адаптацију тротоара за ОСИ популацију, а на апел су се одазвали и поједини привредници.

Никола Самарџић, предсједник МЗ Бијела

– Почели смо тај посао, а у наредној години ћемо на великом дијелу тротоара направити те приступне рампе, како би омогућили свим особама са инвалидитетом да лакше приђу објектима. Молимо и привреднике да си испоштују законске обавезе и на својим објектима направе рампе, како би ти људи могли да уђу – наводи он.

ОСИ популација ће добити и рампу са силазак у море, најавио је Самарџић.

– Мјесна заједница Бијела је укључена у пројекат прављења једне такве рампе. Био је план да се она постави у близини базена, али у договору са Агенцијом за изградњу и развој града и Морским добром одлучили смо да се то помјери и направимо је код Дјечијег дома. Тренутно се ради пројекат, тако да се надам да ћемо рампу направити до прољећа, како би за сезону била спремна – прича он.

Када је ријеч о побољшању инфраструктуре, проблематична бетонска плоча на мосту код мјесне пијаце је армирана, па више неће пуцати, у насељу Петровићи у припреми је дионица за бетонирање, док је Рибарска улица је спремна за постављање расвјете.

– Рибарска улица је врло битна јер је доста фреквента за пјешаке, пошто се налази између магистрале и хотела „Делфин“, гдје велики број туриста гравитира, тако да ће расвјета бити од великог значаја. У овом периоду припремамо у насељу Петровићи неких 200 метара за бетонирање. Тренутно се издижу шахтови. Чекамо да прође ово кишно вријеме, па ћемо то завршити наредне седмице – најављује Самарџић.

За приступне рампе и санацију плоче код мјесне пијаце издвојено је око шест хиљада еура. Пројекти се реализују у сарадњи са Секретаријатом за комуналне дјелатности, за припремне и грађевинске радове за постављање расвјете у Рибарској улици, стубове и постављање лампи опредјељено је око четири хиљаде. Бетонирање пута у Петровићима у склопу је пројекта побољшања путне инфраструктуре ка Буновићима, а тај дио коштаће око 20 хиљада еура.

Самарџић је истакао добру сарадњу са Општином Херцег Нови, Комунално-стамбеним предузећем, као и са свим осталим градским предузећима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here