Поморски саобраћај почео исплату бившим радницима

Компанија Поморски саобраћај уплатила је око 220.000 еура за 14 радника, који су тужили ову фирму за ускраћене приходе на име радног стажа, минулог рада, прековремених сати, годишњих одмора, топлог оброка и регреса од 2007. године.

Исплата је почела након што је Виши потврдио пресуду Основног суда у Херцег Новом, донијету у корист бивших и садашњих радника Поморског саобраћаја, којом се та компанија обавезује да под пријетњом принудног извршења радницима исплати средства.

Радници су задовољни јер су остварили оно што им по закону припада, прича за РТХН Александар Црвенко, некада запослен у компанији.

Некадашњи радник компаније Поморски саобраћај, Александар Црвенко

– Остварили смо циљ, ми који смо од првог дана тврдили да нас је закинуо за финансије, што се тиче минулог рада, прековремених сати, топлог оброка, годишњег одмора. Пуно нам значи, јер није нимало мала сума, нас 14 радника, 220 хиљада, није мала цифра – наводи он.

Црвенко је компанију напустио због суђења.

– Посао није био тежак, него једноставно није имао слуха за нас раднике, што се финансија тиче, а све то тражили смо док смо били у радном односу, јер нам нису уплаћивани прековремени сати, минули рад… Сваки пут смо добијали одговор да се обратимо Суду, што смо на крају и урадили – прича Црвенко.

Радницима су уплаћени износи од 10 до 25 хиљада еура, а фирму је тужило само 14 радника од њих 80.

– У зависности како је ко радио, има и контролора, капетана, биљетара, разноврсних. Одкад радим, најмање 60 људи је отишло из компаније – навео је Црвеноко.

Поморски саобаћај је компанија која има монопол на јединој трајектној линији у држави, Кеменари-Лепетане и у власништву је подгоричких бизнисмена, браће Дејана и Душана Бана и њиховог партнера Жељка Михаиловића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here