Половичан учинак на „Трофеју Београда“

Foto: wpolo.me

Утакмицом Црна Гора – САД на Бањици верчерас омладинска ватерполо репрезентација Црне Горе (У20) завршава генералну пробу пред наступ на Свјетском првенству у Румунији. Млада ватерполо репрезентација Црне Горе имала је одличан старт на турниру “Трофеј Београда” . У суботу селекција коју води Петар Радановић побједила је  Аустралију 11:3. Најефикаснији у црногорској репрезентацији био је Јован Вујовић са четири гола. Марко Мршић је два пута погодио  мрежу, а Данило Ступар, Страхиња Гојковић, Лазар Вукићевић, Матија Сладовић и Срђан Јановић по једном.

Другог дана турнира у дуплом програму Јован Вујовић и саиграчи побједили су  репрезентацију Хрватске 9:7. Двоструки стријелци за црногорску селекцију били су Јован Вујовић, Лазар Вукићевић и Давид Стевовић, док су се по једном у стријелце уписали Марко Мршић, Данило Ступар и Неђо Баштрица.

У трећем колу турнира на Бањици репрезентација Црне Горе изгубила је синоћ од Мађарске 12:11. Против званичних свјетских првака пресудна је била друга четвртина, коју је екипа Петра Радановића изгубила 6:0. И поред тога, Црна Гора је могла да дође до преокрета, који на крају није комплетиран. По два гола су постигли Јован Вујовић, Данило Ступар, Страхиња Гојковић и Матија Сладовић, а по један Тим Перов, Давид Стевовић и Лазар Вукићевић.

Данас у поподневном термину, репрезентација Црне Горе је поражена од домаћина селекције Србије 12:6. Послије одличног почетка у првој дионици, у наставку је дошло до пада игре и услиједио је пораз. Стријелци за Црну Гору су: Давид Стевовић 2, по гол Јован Вујовић, Данило Ступар, Неђо Баштрица и Срђан Јановић.

Послије утакмице са САД, до сриједе вече, репрезентативци Црне Горе ће завршне тренинге пред мундијал имати у Шапцу, а затим путују за Румунију на Свјетско првенство, које ће од 10. до 17. јуна бити одиграно у Букурешту и Отопенију.

Репрезентација Црне Горе се налази у групи са Италијом, Шпанијом и Хрватском.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here