Фестивал културе Забјело донира дио прихода од улазница у хуманитарне сврхе

Фестивал културе Забјело, чије је друго издање на програму 9. и 10. јуна на срадиону “Никола Шћеповић“ у Подгорици, доноси богат музички програм али и прилику свим посјетиоцима да дају хумани допринос. Наиме, дио прихода од сваке продате улазнице Фестивал културе Забјело ће донирати Фондацији „Огњен Ракочевић“ као и домаћинима фестивала Фудбалском клубу Забјело.

– Фондација ће тим уплаћеним новцем купити и донирати инструменте који су потребни Стоматолошкој Поликлиници у Подгорици за рад са дјецом са сметњама у развоју. У комуникацији са стоматолизима Поликлинике сазнали смо да им недостају одређени апарати и инструменти који би олакшали рад и сарадњу приликом поправке зуба дјеци са сметњама у развоју. Надамо се и вјерујемо да ћемо олакшати и дјеци и особљу Поликлинике. Захваљујемо се организацији Фестивал Културе Забјело на помоћи и указаном повјерењу. Надамо се да ћемо и убудуће имати добру сарадњу јер овим лијепим гестом нам показују да дјеца са сметњама у развоју нису сама и заиста дају добар примјер подизања свијести о особама са инвалидитетом – казали су из Фондације „Огњен Ракочевић“.

Као и прошле године, и овог пута ће дио од сваке продате улазнице за Фестивал културе Забјело бити усмјерен на развој Фудбалског клуба Забјело. Прошлогодишња донација помогла је клубу да после дужег времена поново покрене школу фудбала за млађе категорије. Захваљујући публици Фестивала културе Забјело, ове године Фудбалски клуб Забјело покренуо је бесплатну школу фудбала за дјечаке и дјевојчице коју похађа више од 100 чланова од 6 до 12 година.

– Донације од прошлогодишњег Фестивала културе Забјело су значајно допринијеле стабилности нашег клуба, што је условило додатно побољшање дијела инфраструктуре и покретање школице фудбала. – казали су из Фудбалског клуба Забјело.

На овогодишњем дводневном издању фестивала културе Забјело наступиће нека од најзначајних имена алтернативне рагионалне сцене. У петак 9. јуна наступиће: култна рок и панк група Забрањено пушење, хероји регионалне алтер рок сцене Канда, Коџа и Небојша, миљеници црногорске публике, мостарски састав Зостер, фантастична Ида ПРЕСТЕР & Лолобриђида и представници локалних снага Неоноен. Друге фестивалске вечери наступиће водеће алтер поп име региона Лету Штуке, београдски репкор-кросовер састав Саншајн, сплитски реп-рок бенд ТБФ и подгорички састави Врпца, Шарђун и Парт Мајкерси.

Фестивалске улазнице по цијени од 20€ и једнодневне улазнице по цијени до 12€ доступне су преко фестивалске странице, као и продајним мјестима у Црној Гори и онлине. На дане фестивала ће на улазу бити доступне само једнодневне улазнице по цијени од 15€.

Догађај подржавају Туборг, ФК Забјело, Монтепут, Секретаријат за културу и спорт, Министарство културе и медија, Главни град Подгорица, Goodfellas, Jameson, ПАМ, Hotel CUE и Аquа Bianca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here