Покренута иницијатива да вожња жичаром за дјецу бокељских општина буде бесплатна

Foto: Kotor Cable car

Предсједник Општине Котор Владимир Јокић данас је упутио иницијативу Мартину Леитнеру, власнику водеће свјетске компаније за производњу и уградњу транспортних ситема на жичарама, која је и дјелимични власник жичаре „Котор – Ловћен“, у којој га позива да вожња овом жичаром буде бесплатна за дјецу трију бокељских општина.

Предсједник Јокић се Леитнеру обратио у име општина Котор, Тиват и Херцег Нови са намјером да жичару „Котор – Ловћен“ заједнички учине незаобилазним дијелом живота најмлађих суграђана.

-Као што знате, овог мјесеца смо заједно организовали посјету жичари за све основце из Котора. Утисци и одушевљење дјеце ме навело да  упутим иницијативу да убудуће вожња жичаром за дјецу из три бокељске општине буде бесплатна. Вјерујем да ће доживљај вожње гондолом и поглед на најљепши залив свијета учинити генерације које стасавају свјеснијим љепоте коју заједнички живимо и одговорнијим према будућности Боке”, написао је у иницијативи предсједник Јокић.

Инвестиција жичаре коју сте у партнерству са државом и локалним самоуправама извели у рекордном року, нагласио је, служи на понос не само нашем граду и држави већ и цијелом региону.

-Сигуран сам да ће наша ванредно добра сарадња која представља најбољи примјер овакве праксе овим путем бити додатно ојачана, те да ћете у том свијетлу као једна од друштвено најодговорнијих компанија прихватити моју иницијативу”, закључио је предсједник Општине Котор Владимир Јокић у иницијативи упућеној Мартину Леитнеру.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here