СВАКОДНЕВНЕ КОНТРОЛЕ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА

Службеници комуналне полиције у сарадњи са управа  за инспекцијске послове и полиције појачано контролишу рад угоститељских објеката. Што се тиче поштовања мјера, које је недавно увео Институт за јавно здравље забиљежена су кршења, али за сада су дјеловали превентино.

Према ријечима начелнице комуналне службе и инспекцијског надзора Марије Бошковић свакодневно контролишу рад угоститељских објеката:

 -Посевно се контролише дозвољени ниво буке, радно вријеме, поштовање епидемиолошких мјера. Што се тиче нових мјера контроле радимо у сарадњи са Управом полиције и дртугим инспекцијским службама на државном нивоу. За сада смо дјеловали превентивно. Претходне седмице због прекорачења нивоа буке казнили смо правно лице и одговорно лице у правном лицу у једном угоститељском објекту, казала је Бошковић.

Путем система 48 било је 347 позива , од чега се 194 односило на надлежности комуналне полиције.

-Највећи број притужби односио се на нарушавање комуналног реда и непрописно паркирана возила. Издато је 46 прекршајних налога, од тога 41 из области саобраћаја и пет за нарушавање комуналног реда, казала је Бошковић.

Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора увела је 24 часовно радно вријемe. И кол центар на број 19800 у функцији је 24 сата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here