ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ ПОШТОВАЊА ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЈЕРА ТОКОМ ПРАЗНИКА

Министарство здравља, Управа за инспекцијске послове и Управа полиције и током предстојећих новогодишњих и божићних празника организоваће акцију појачане контроле поштовања прописаних епидемиолошких мјера у свим градовима Црне Горе.

Како је саопштено из Министарства здравља, посебан фокус биће контрола рада у угоститељским објектима и хотелима и поштовање нових епидемиолошких мјера, које се, прије свега односе на поштовање радног времена у празничним данима и извођење и емитовање музике.

Подсјећају да се радно вријеме ресторана, кафића, осталих угоститељских објеката и хотела 31. децембра на 1. јануар ограничава до 1 сат послије поноћи, уз посједовање КОВИД потврде. Наглашавају да је тог дана извођење музике уживо или уз емитовање са акустичних уређаја, дозвољено само у термину од 20 сати до 1 сат послије поноћи. Током свих осталих дана до 12. јануара, радно вријеме свих угоститељских објеката, уз посједовање КОВИД потврде је ограничено до 22 сата, уз напомену да је током комплетног радног времена, у потпуности забрањено извођење и емитовање музике и уживо и са звучника.

Спроводиће се провјера посједовања дигиталне КОВИД потврде у угоститељским објектима и осталим мјестима гдје се окупља већи број људи, као и да ли се крши мјера забране организовања свадби, рођендана, журки и других приватних прослава.

Контролом ће на терену руководити Управа за инспекцијске послове, уз асистенцију Управе полиције, у сарадњи са локалним самоуправама, Комуналном полицијом и Комуналном инспекцијом. 

Министарство здравља још једном позива привреднике и грађане да у празничним данима буду одговорни и да се придржавају прописаних епидемиолошких мјера, прије свега због заштите здравља и својег и својих најближих и цјелокупне популације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here