Појачане активности у циљу обезбјеђења комуналног реда    

Представници комуналних предузећа и инспекцијске службе у организацији Секретаријата за комуналне дјелатности обишли су локације на подручју Игала, како би спремно дочекали главну туристичку сезону.   

Према ријечима секретара за комуналне дјелатности Општине Херцег Нови Василија Сеферовића, са директорима комуналних предузећа (Комунално-стамбеног и Чистоће), Службе комуналне полиције, Службе за инспекцијски надзор и других институција, редовно се састају како би  покренули одређене активности из њихове надлежности:

Василије Сеферовић

 – Обишли смо локацију од Титове виле до Галеба, гдје смо утврдили шта би требало урадити како би се квалитетније дочекала туристичка сезона, навео је Сеферовић.

Општинске службе констатују проблем са Морским добром у дијелу закупа плажа.

 – Закупци плажа касно потписују уговоре са Морским добром. Према уговорима су у обавези да стално одржавају чистоћу плажа, због чега велики терет сноси предузеће Чистоћа, како би припремило обалу и шеталиште за сезону.

Одређене су приоритетне активности у наредном периоду:

 

– Неопходно је да се орежу и уреде зелене ограде, које  са приватног дијела иду на јавну површину. Потребно је да се организује уклањање неких привремених објеката, који дуже вријеме стоје на истој локацији, а немају одобрење надлежног Секретаријата. Настављамо акцију уклањања привремених објеката. Сљедеће седмице ћемо почети акцију од Галеба до Топле, па ћемо наставити до Каменара.

Комунална полиција је обилазила све те локација заједно са нама, евидентирала неправилности. Прво ће се реаговати превентивно као што и закон налаже. Касније ће бити уведене репресивне мјере, писаће казне, што све зависи од оних којима се налаже да  неправилности отклоне, објашњава Сеферовић.    

Поред редовних састанака Општинског координациониог тијела, обилазиће локације, нарочито, на подручју шеталишта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here