Подземне воде паузирале изградњу зграде за полицијске службенике

У Игалу у Призренској улици, у непосредној близини кошаркашког игралишта у току је изградња стамбено-пословног објекта, у којем ће стамбено питање ријешити припадници синдикалних организација безбједносних институција, а великим пословним простором располагаће Општина Херцег Нови. Пројекат је због подземних вода био привремено паузиран.

Према ријечима секретарa за просторно планирање и изградњу, Владислава Велаша, Општина ће уз пoсловни простор у будућности бити власник и парцеле на којој се налази кошаркашко игралиште.

– То је велика парцела, гдје је Општина била власник 51%, приватна лица 49%. Имали смо и процедуру кроз коју смо покушавали да нађемо инвеститoра. На крају је уговоr потписан са синдикалном организацијом. Реализација је у току, све фазе урађене су у складу са законом, добијене све сагласности, ревидовани пројекти, пријављени радови – информише он.

Велаш подсјећа да је крајем прошле године свечано положен и камен темељац. Почетак пројекта помјерен је након новогодишњих празника, али је извођач током ископа темеља наишао на проблем подземних вода, што је изискивало измјену пројектног рјешења.

– Пројекат је био стопиран извјесно вријеме, док није урађен нови, који је морао да прође све законске процедуре и ревизију, тако да су радови коначно настављени. Мислим да више нема разлога за заустављање, већ ће се овај пројекат реализовати до краја без заустављања – наводи Велаш.

Пројекат је измјењен само у дијелу темеља зграде, тако да ће уз велики пословни простор, бити изграђена 32 стана и подземна гаража.

– Ништа није мијењано што се тиче броја стамбених јединица и расподјеле станова. То је све остало као у првобитном рјешењу и уговору, који је потписан, али само рјешење је измејњено у дијелу темељне јаме, односно темеља будућег објекта – казао је Велаш.

Због паузе у реализацији вјероватно ће доћи до кашњење са завршетком радова, наводи Велаш и додаје да је ријеч о великом пројекту на који се дуго чекало, па пар мјесеци не би требало да представља проблем.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here